Forum MOJA ITALIA  Strona G堯wna MOJA ITALIA
Forum, W這chy, Italia, j瞛yk w這ski, muzyka w這ska
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo軼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Ricchi e Poveri

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA ITALIA Strona G堯wna -> Musica Italiana
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
Beffine
Italopodgl康acz



Do陰czy: 19 Cze 2012
Posty: 3
Przeczyta: 0 temat闚

Ostrze瞠: 0/3

P貫: Donna

PostWys豉ny: Pon 11:43, 06 Sie 2012    Temat postu: Ricchi e Poveri

Ricchi e Poveri to zesp馧 za這穎ny w roku 1967, kt鏎y przetrwa niemal w niezmienionym sk豉dzie. W 1978 roku Ricchi e Poveri reprezentowali W這chy na „Eurowizji" z piosenk „Questo amore". W 1970 grupa uczestniczy豉 w Festiwalu Sanremo z piosenk „La prima Cosa Bella”, dzi瘯i kt鏎ej zdobywaj drugie miejsce. Na kolejnym festiwalu wyst徙ili z piosenk „Che Sara", kt鏎a cieszy si popularno軼i do dzi. Konkurs podczas Festiwalu Piosenki W這skiej w Sanremo zwyci篹yli w 1985 z piosenk „Se mi innamoro” (Je郵i si zakocham). W sumie Ricchi i Poveri pojawili si na festiwalu w Sanremo. a 12 razy.

Dyskografia
Ricchi e Poveri (1970)
Penso, sorrido e canto Cetra (1974)
Un diadema di successi (1976)
Ricchi & Poveri (1976)
I musicanti (1976)
Come eravamo (1980)
E penso a te (1982)
Mamma Maria (1982)
Voulez vous danser (1983)
Sarà perche ti amo (1983)
Made in Italy (1983)- sk豉danka
Ieri & oggi (1983)- sk豉danka
Dimmi quando (1985)
Cocco bello Africa (1987)
Nascerà Gesù (1988)
Buona giornata e... (1989)- sk豉danka
I grandi successi (1994)
Parla col cuore (2001/2002)


Post zosta pochwalony 0 razy
Powr鏒 do g鏎y
Zobacz profil autora
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MOJA ITALIA Strona G堯wna -> Musica Italiana Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Mo瞠sz pisa nowe tematy
Mo瞠sz odpowiada w tematach
Nie mo瞠sz zmienia swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa w ankietach

fora.pl - za堯 w豉sne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin